Deficitul bugetar al Romaniei, calculat conform metodologiei europene, este estimat, pentru acest an, la 11,21 miliarde de lei, reprezentand 2,9% din PIB, potrivit INS (sub limita de 3%)
Plafonul stabilit de autoritatile romane, dar exprimat pe baza unei metodologii diferite, prevede pentru acest an un deficit bugetar de 2,7% din PIB.
Anul trecut, necesarul net de finantare (deficitul calculat conform metodologiei Sistemului European de Conturi 1995) a administratiilor publice a fost de 6,37 miliarde de lei, ponderea in PIB fiind de 1,9%.
Conform metodologiei utilizate la Bucuresti, deficitul bugetar aferent anului trecut a fost de 1,7%.
Potrivit primei schite a bugetului general consolidat pentru anul 2008, prezentata Executivului de ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian la finele lunii iulie, plafonul deficitului bugetar va fi 2,7% din PIB, ponderea veniturilor in PIB fiind estimata la 39%, iar nivelul cheltuielilor la 41,7% din PIB.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.