Psedintele AVAS, Teodor Atanasiu, spune ca societatea de stat care va rezulta in urma finalizarii privatizarii ACSA (Automobile Craiova) va avea terenuri cotate la cateva sute de milioane de euro
Dupa cum este deja cunoscut, vanzarea societatii de Automobile Craiova este unul dintre cele mai incurcate cazuri de privatizare de pana acum. La jumatatea acestei luni, statul a semnat cu grupul american Ford contractul de vanzare a 72,4% din actiuni, pentru 57 milioane de euro.
Cumparatorul si-a asumat investitii de 675 milioane de euro in uzina de Automobile Craiova (fosta Daewoo). Uzina detine, formal, 51% din propriile actiuni, iar restul este in proprietatea ACSA. La randul ei, uzina detine 74% din Mecatim Timisoara, fosta Lastun.
Contractul prevede, in anexe ramase „confidentiale" pentru public, ca va urma o fuziune a celor trei entitati (ACSA, uzina Daewoo si Mecatim), dupa care o divizare, astfel ca americanii sa ramana cu „bunuri principale", iar statul cu activele conexe.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.