Se apropie inceputul anului universitar, incep si problemele cu locurile de cazare. Deficitul de locuri de cazare in marile centre universitare din Romania, dar si preturile mari pe care le cer cei care inchiriaza garsoniere sau apartamente, ii determina pe oamenii de afaceri sa investeasca in constructia de camine studentesti private.
Astfel ca israelienii de la AlfaRom Holding si Future Gorup investeasc in spatii de cazare. "E impropriu sa le numim camine studentesti, pentru ca vor avea un grad de confort peste medie. Le-as spune, mai degraba, hoteluri destinate inchirierii de catre studenti. Noi vom incepe in primavara anului viitor, la Iasi, constructia a doua astfel de imobile, care vor insuma circa 600 de garsoniere", a declarat directorul general al AlfaRom Holding, Yigal Zohar. Si la Cluj- Napoca, un grup de investitori spanioli vor sa construiasca, in zona Zorilor, doua cladiri de 16 etaje, care vor cumula circa 1.000 de camere destinate inchirierii de catre studenti. Investitorii spanioli vor sa dezvolte astfel de spatii de cazare si in alte orase universitare, precum Bucuresti, Timisoara sau Craiova.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.