Dupa un inceput in ascensiune, toti indicii au fost afectati de deprecieri de peste 1%
Sedinta bursiera de ieri a respectat scenariul sesiunii anterioare, cand, dupa un debut pe crestere, indicii au raportat, la finalul zilei, un bilant negativ. Valoarea schimburilor perfectate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a urcat cu 26,7% fata de sedinta anterioara, pana la 18,2 milioane de euro (61,52 milioane lei).
Evolutiile din ultimele sedinte sunt puse pe seama investitorilor straini, care continua sa-si marcheze profiturile. Adrian Simionescu, directorul general al Finans Securities, a explicat pentru NewsIn ca cel mai mult au fost vandute actiuni lichide, ceea ce reprezinta un indiciu al activitatii investitorilor institutionali. "Fie a fost o retragere, fie investitorii institutionali si-au marcat profiturile, mai ales daca ne gandim ca saptamana viitoare se inchide anul fiscal american", a precizat Simionescu.
Tranzactii de 32 milioane de lei cu actiuni SIF
Indicele compozit al bursei, BET-C, a scazut cu 0,67%, iar indicele BET, care monitorizeaza evolutia celor mai lichide zece titluri listate, s-a depreciat cu 0,57%. Indicele celor cinci societati de investitii financiare (SIF), BET-FI, a coborat cu 1,04%, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a pierdut 0,64%.
Tranzactiile cu actiunile SIF au cumulat 32,04 milioane lei (9,48 milioane euro) si au reprezentat 52% din rulajul total al pietei.
Actiunile SIF Oltenia (SIF5) au fost cele mai lichide din segmentul financiar, ocupand prima pozitie in topul lichiditatii, cu schimburi de 9,33 milioane lei, in vreme ce actiunile SIF Moldova (SIF2) au inregistrat tranzactii in valoare de 7,08 milioane lei.
Titlurile SIF5 s-au depreciat cu 0,48%, pana la 4,1400 lei/actiune, iar titlurile SIF2 au coborat cu 1,47%, la 3,3600 lei/actiune. Titlurile SIF Muntenia (SIF4) au scazut cu 0,86%, titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) s-au ieftinit cu 1,69%, iar actiunile SIF Transilvania (SIF3) s-au depreciat cu 0,88%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.