Partenerii sociali din Europa incearca sa ajunga la un punct de vedere comun privind instituirea unui salariu minim in Uniunea Europeana
In prezent, dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene, doar 7 tari nu au un salariu minim garantat: Cipru, Germania, Danemarca, Finlanda, Suedia, Italia si Austria. In celelalte 20 de tari, acesta variaza de la 92 de euro/luna in Bulgaria la 1.570 de euro in Luxemburg. Stabilirea salariului minim se realizeaza la nivel national. Sustinatorii salariului minim considera ca acesta ii ajuta pe oameni sa iasa din saracie, micsoreaza prapastia dintre bogati si saraci si vine in ajutorul familiilor cu venituri mici si al femeilor care muncesc. Potrivit Isabellei Biletta, membra a Fundatiei europene pentru conditiile de munca si de viata, care a lansat aceasta propunere liderilor europeni, majoritatea persoanelor care ocupa locuri de munca prost platite sint femei si persoanele peste 65 de ani. Deputata liberala din Marea Britanie Liz Lynne, sustine ideea si pregateste un raport privind protectia si incluziunea sociale, care va cuprinde si propunerea privind un salariu minim in UE.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.