Fostul mare tenismen si latifundiarul din Pipera figureaza in topul realizat de saptamanalul polonez „Wprost" al celor mai bogati oameni din Europa de Sud-Est cu averi de zece ori mai mici decat ale oligarhilor rusi
Imbogatit anul acesta cu noua ucraineni, topul miliardarilor sud-est europeni este dominat de rusi cu 43 de aparitii. Dintre romani, cei mai bogati afaceristi sunt considerati Gigi Becali si Ion Tiriac. Clasamentul a fost realizat insa inainte de efectuarea tranzactiilor anului in Romania: vanzarea Rompetrol si cea a Petromservice.

Gigi Becali
In topul realizat de „Wprost" si preluat de „Segodnya", Gigi Becali este supranumit "Iisus si apostolii". Despre patronul Stelei, saptamanalul polonez scrie ca detine o avere de 900 milioane de dolari si ca este cunoscut pentru narcisismul sau iesit din comun.
„In Romania se spune ca a cerut unui artist sa-i picteze 'Cina cea de taina>>, unde el este in chip de Iisus, iar fotbalistii - apostolii", noteaza publicatia.
In ce-l priveste pe omul de afaceri Ion Tiriac, acelasi ziar spune ca ar fi posesorul unei averi care depaseste un miliard de dolari.
Omul de afaceri roman este descris drept un "hocheist si jucator de tenis", cel care a fost managerul lui Boris Becker si Steffi Graf si care acum se ocupa de asigurari bancare si traieste la Monte Carlo "pentru a nu plati impozite.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.