Porsche Romania si Ministerul Mediului au lansat o campanie pentru refacerea perdelei verzi din jurul Bucurestiului
Fiecare masina Volkswagen vanduta in Romania va insemna un nou copac plantat, au declarat ieri reprezentantii Porsche Romania, la lansarea ultimelor modele de autoturisme ecologice. Copacii vor fi plantati in Bucuresti, pentru a reface perdeaua verde din jurul Capitalei, si in judetul Olt, unde exista riscul desertificarii.
Romanii pot cumpara, incepand de ieri, primele autovehicule ecologice si economice lansate de Porsche. Reprezentantii firmei spun ca, pentru fiecare autoturism vandut de Porsche, Volkswagen sau alta marca, vor planta cate un copac. Proiectul plantarii copacilor se va desfasura impreuna cu Ministerul Mediului, ai caror consultanti ii vor ajuta pe reprezentantii Porsche sa gasesca locurile cele mai potrivite de plantare.
„Nu conteaza cat va costa, noi vom cumpara atatia arbori cat vor fi necesari", a declarat Brent Walmar, manager general al Porsche Romania. Acesta estimeaza ca vor fi plantati cel putin 53.000 de copaci pe an, pentru toate autoturismele vandute de Porsche in Romania.
Filtru de particule standard
Modelul lansat ieri se numeste Passat BlueMotion si e dotat cu un motor hibrid Turbo Diesel de 77kw/105 CP. Automobilul consuma doar 5,1 litri la 100 km, fata de 5,5 litri cat consuma clasa din care face parte fara ajutorul motorului electric.Tot ieri a mai fost lansat modelul Variant, cu un consum de 5,2 litri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.