Egalitatea sexelor in consiliile de administratie in cadrul primelor 200 de companii din lume cunoaste un ritm de crestere lent, femeile reprezinta astfel, doar 11,2% din totalul membrilor, conform unui studiu al organizatiei Corporate Women Directors International (CWDI).

La nivelul posturilor de conducere, in primele 100 de companii mondiale selectate de revista Fortune, acest raport scade chiar pana la 6,6%, ceea ce reprezinta 73 de posturi de director, din totalul de 1.113.

In plus, 57% dintre primele 100 de companii pe plan mondial nu au nici macar o femeie director si 18% dintre acestea nu au promovat femei nici in randul posturilor administrative.

"Femeile nu joaca un rol foarte important in cadrul celor mai multe dintre principalele companii din lume. Daca se ia in considerare aceasta slaba reprezentare, este dificil de prevazut o majorare substantiala a numarului de femei ce ocupa functii de conducere sau pozitii in cadrul consiliilor de administratie in urmatorii zece ani", a declarat co-presedinta grupului CWDI, Irene Natividad, dupa cum informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.