Anul acesta, cresterile salariale au inregistrat cea mai mare valoare din 1990 pana astazi, releva un studiu de profil realizat de PricewaterhouseCoopers
Astfel, salariul mediu net a crescut cu 22% in acest an fata de 2006. De asemenea, analiza remarca faptul ca anul acesta a avut loc cea mai importanta crestere salariala reala comparativ cu celelalte state comunitare din regiune. Fata de Cehia, Slovacia si Ungaria, salariile din Romania sunt cu aproximativ 20-30% mai mici, dar in ultimul an s-a inregistrat o crestere de 18%, raportat cu rata inflatiei de 4,9%. In acelasi timp, statele mentionate au inregistrat cresteri intre 2 si 4,3%, cu o rata a inflatiei asemanatoare cu cea din Romania. Studiul mai arata ca domeniul in care s-au inregistrat cele mai mari cresteri de salarii au fost IT, unde salariul unui manager de proiect s-a majorat cu 20%, iar cel al unui programator, cu aproape 30%. Domeniul IT este urmat de cel financiar, unde s-au inregistrat majorari salariale de 14%. Totodata, o crestere spectaculoasa s-a inregistrat in ultimul an in randul specialistilor de resurse umane, unde salariile au crescut intre 14 si 19 procente.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.