Reducerea cu 0,5% a dobanzii de referinta de catre Fed (Federal Reserve) a readus pe crestere pietele externe. Si piata autohtona a resimtit din plin intoarcerea investitorilor in ringul bursier
Cele mai lichide actiuni listate au castigat, pana la sfarsitul sedintei, 1,88%, iar indicele compozit - 1,62%. Cea mai mare ascensiune, de peste doua puncte procentuale, a fost adjudecata de segmentul societatilor de investitii financiare (SIF). "Evolutia Bursei de Valori Bucuresti a fost rezultatul reactiei emotionale propagate de pe pietele externe.
Cu toate acestea, este vizibil faptul ca pietele emergente au reactionat mai temperat si pe volume inca reduse la aceasta revenire", a explicat, pentru "Adevarul", Adrian Lupsan, analist in cadrul Intercapital. La inchiderea sedintei BVB, indicii reprezentativi ai burselor din centrul si estul Europei inregistrau cresteri de sub 3%.
Rulaj de aproape 29 milioane de lei cu actiuni SIF
Indicele SOFIX al pietei din Bulgaria marca o apreciere de 1,44%, indicele PX al Bursei din Cehia - o crestere de 1,08%, in timp ce piata din Ungaria marca o urcare de 2,05%, cea din Polonia - de 2,70%, iar indicele ATX al Bursei din Viena se apreciase cu 2,99%.
Valoarea totala a tranzactiilor incheiate la BVB s-a ridicta, ieri, la 14,6 milioane de euro (49,5 milioane lei), in crestere cu aproximativ 58% fata de sedinta precedenta. Segmentul SIF-urilor a asigurat 29 milioane de lei. Cel mai activ titlu financiar a fost SIF Oltenia (SIF5), cu schimburi de peste noua milioane de lei. Titlurile SIF5 s-au apreciat, ieri, cu 2,33%, pana la cotatia de 4,4000 lei/actiune. Cea mai mare apreciere din acest segment a fost adjudecata de cursul titlurilor SIF Moldova (SIF2).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.