Peste 7.500 de firme din Romania au intrat in faliment, numai in primul semestru al acestui an, numarul lor fiind cu 50% peste nivelul din perioada similara a anului trecut
Potrivit lui Cristian Ionescu, managing director Coface Romania, numarul total al falimentelor ar putea ajunge in acest an la aproximativ 15.600, cu 50% mai multe decat anul trecut. In 2006 au fost raportate 10.431 de firme in faliment, dintr-un total de 500.000 de societati comerciale care figureaza la Registrul Comertului.
Problema recuperarii creantelor
Potrivit reprezentantului Coface, mai mult de 95% din firmele din Romania se confrunta cu intarzieri la plata creantelor din partea clientilor. Potrivit unor studii, firmele sunt „constiincioase" in a-si asigura activele tangibile, precum proprietatile si utilajele, dar neglijeaza asigurarea celor mai volatile active, respectiv creantele de la clienti, care inseamna, in medie, 40% din totalul activelor curente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.