Bancile de pe piata romaneasca pregatesc scumpiri ale creditelor in euro. Prima institutie bancara care a dat acest semnal este Volksbank Romania, care a anuntat ieri o majorare a dobanzii cu 1,5%, pentru creditele in euro contractate pana la 15 septembrie
Oficialii bancii au explicat modificarea prin prisma cresterii costurilor de refinantare la nivel global si pe fondul dublarii ratei EURIBOR in ultimii ani. „In ultimele 12 luni au survenit schimbari semnificative pe piata monetara, inclusiv in ceea ce priveste costurile de refinantare ale bancilor din Europa, implicit ale bancilor din Romania“, se arata intr-un comunicat al bancii, remis redactiei. Documentul precizeaza ca situatia a determinat majorarea atat a costurilor bancare directe cu aproximativ 1%, cat si a costurilor bancare indirecte - in special a costurilor cu rezerva minima obligatorie - cu inca aproximativ 0,6%. Volksbank mai anunta ca in cazul in care nivelul costurilor amintite va reveni la o limita „acceptabila“, banca va reduce dobanzile la nivelul initial.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.