Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a decis amanarea privatizarii unor microcentrale care urmau sa fie scoase la licitatie. Potrivit ministrului economiei, Codrut Seres (foto), aceasta masura a fost luata in vederea verificarii rapoartelor de evaluare a acestor unitati.

"Are loc o refacere a rapoartelor de evaluare, pentru a nu gresi pretul de pornire", a afirmat Seres, in cadrul unei vizite de lucru la Portile de Fier. Acesta a precizat ca pretul pentru o astfel de unitate poate porni de la 1,5 miliarde de lei, dar exista variatii, in functie de anul de punere in functiune si capacitatea de productie. Procesul de reevaluare ar putea fi finalizat in cateva saptamani, urmand sa fie reluata astfel privatizarea microcentralelor. Microcentralele sunt unitatile cu cea mai redusa putere (sub 5 MW) administrata de Hidroelectrica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.