Ministerul Mediului, prin Directia Apelor Romane, anuleaza toate contractele de inchiriere a plajelor de catre agentii economici care detin hoteluri sau unitati de alimentatie publica pe malul marii. Este vorba de 198 de contracte incheiate anual cu Apele Romane Dobrogea Litoral, mai ales de marii hotelieri care isi ingradeau plajele.

Decizia a fost luata ieri intr-o sedinta la care au participat ministrul mediului, Sulfina Barbu, presedintele Autoritatii Nationale de Turism, Sorin Crivtonencu, reprezentanti ai Directiei Apelor Dobrogea Litoral si prefectul de Constanta, Dan Culetu. Prefectul spune ca se va infiinta o societate comerciala al carei unic actionar va fi Directia Apelor Dobrogea Litoral Constanta. Aceasta va elimina toate beach-barurile si chioscurile de pe plaja si va gasi o modalitate de amplasare a umbrelelor si sezlongurilor pe nisip. Potrivit prefectului, in sezonul estival 2005 nu vor mai avea loc supracontroale pe litoral, "pentru ca erau neproductive". Echipele de inspectori care veneau din toata tara si impinzeau statiunile vor disparea, a precizat Dan Culetu, care a adaugat ca vor avea loc verificari, dar cu consultarea autoritatilor locale.

La solicitarea marilor tour-operatori si pentru incurajarea turistilor si a turismului pe litoral, sezonul estival se va extinde pe durata a cinci luni, de la 1 mai la 30 septembrie, au mai stabilit autoritatile in domeniu. Si nu in ultimul rind, se vor cauta solutii de eliminare a taxelor speciale impuse pe perioada verii de autoritatile locale, a mai precizat prefectul de Constanta.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.