Boomul preturilor proprietatilor din Europa pare sa fi luat o pauza. Criza creditului imobiliar din Statele Unite s-a resimtit in Europa printr-o scadere a preturilor proprietatilor imobiliare, in Letonia aceasta fiind de pana la cinci la suta, Irlanda anuntand scaderi medii ale tranzactiilor cu 3,3 la suta, conform declaratiilor doamnei Monica Marin, manager partener la o companie imobiliara
"Din interiororul pietei imobiliare romanesti viitorul nu se intrevede deloc sumbru. Exista, insa, date care confirma faptul ca Romania este expusa unui risc major in acest moment, mai ales pentru ca, de la inceputul anului, BNR a dat liber la credite, o masura riscanta pentru intreg sectorul financiar. Piata financiara din Romania nu are, totusi, motive de ingrijoarare acum deoarece creditele oferite de bancile din Romania nu sunt chiar atat de relaxate, iar din cauza birocratiei existente inca, imprumuturile nu sunt accesibile decat celor care dovedesc intr-adevar ca au resurse din care pot rambursa imprumuturile", afirma Monica Marin.
Consultantii si investitorii care activeaza in piata imobiliara din Romania nu sunt in alerta maxima pentru ca nu intrevad un declin al preturilor proprietatilor imobiliare. Argumentul lor principal este cererea reala mare de proprietati imobiliare atat in Bucuresti, dar si in celelalte orase. La nivelul Bucurestiului, cererea este de circa 100.000 de locuinte, conform analistilor, iar oferta de circa 12.000 de locuinte noi nu este nici pe departe suficienta.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.