Contul curent al balantei de plati a incheiat luna ianuarie pe un deficit de 136 milioane de euro, cu 67,9% mai mare decat in prima luna a anului trecut, potrivit datelor BNR. Soldul negativ al balantei curente a fost mai mare in prima luna a anului din cauza deteriorarii contului de servicii - deficit in crestere cu 21 milioane de euro -, respectiv al diferentei negative inregistrate la venituri, cu 61 milioane de euro mai mare decat valoarea inregistrata in 2004. Romanii care muncesc in strainatate au contribuit cu 246 milioane de euro la "echilibrarea" balantei. Suma de bani trimisa de acestia in tara s-a majorat in ianuarie cu 30 milioane de euro.

Datoria externa publica si public garantata a avut un sold de 10,32 miliarde de euro si a reprezentat 57,3% din datoria externa pe termen mediu si lung comparativ cu 57% la sfarsitul lunii decembrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.