Primarul Craiovei, Antonie Solomon, s-a aratat incantat de faptul ca oamenii de afaceri britanici vad oprtunitati de investitii in regiunea Olteniei si in special la Craiova. „Era momentul sa vina si la noi investitori seriosi. Nu mai vreau sa avem de-a face cu investitori arabi de buzunar, care molfaie guma de mestecat“, a declarat edilul.

Ambasadorul Robin Barnett a tinut sa sublinieze in acelasi timp ca vizita sa, nu este o vizita diplomatica, ci una personala, transmite NewsIn.

Diplomatul britanic a discutat imporanta dezvoltarii din punct de vedere economic, nu numai a Craiovei, ci a intregii regiuni, mai ales dupa semnarea contractului cu compania americana Ford.

„Din acest motiv, mai multi oameni de afaceri britanici sunt dispusi sa investeasca in primul rand in aeroportul din Craiova. Totodata vreau sa precizez ca, pe langa aeroport, oamenii de afaceri britanici sunt interesati de toata zona Olteniei, iar eu sunt convins ca, in urmatorii 5 ani, numarul locurilor de munca va creste cu 5-6.000“, a declarat Robin Barnett.