Indicele BET-FI a inchis in scadere cu 0,12%, pe un volum de 4,2 milioane de titluri rulate Valoarea tranzactiilor incheiate, vineri, pe fosta piata electronica Rasdaq, a scazut cu 24,15% fata de sedinta anterioara, la 8,18 milioane lei (2,43 milioane euro)
In topul volumelor obtinute s-a plasat Ardaf Cluj (ARDF), cu un rulaj de 1,3 milioane de lei, la un volum de 8,7 milioane de actiuni transferate. Cursul titlurilor ARDF s-a apreciat cu 3,33%, la 0,1550 lei/actiune.
Desi au debutat in crestere, parand sa continue evolutia inregistrata cu o sedinta in urma, actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) nu au reusit sa inchida si vineri pe plus. Toti indicii bursieri au resimtit deprecieri de sub un punct procentual.
"Sedinta s-a mentinut in tipicul sedintelor din aceasta saptamana, printr-o lichiditate redusa. Desi piata s-a deschis pe usoara crestere, cu un plus pentru SIF-uri de aproape doua procente, entuziasmul s-a stins treptat pana la final, cand s-a consemnat o usoara scadere la nivelul intregii piete", a declarat, pentru NewsIn, Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction.
SIF-urile au asigurat 47% din piata
Indicele compozit al bursei a scazut cu 0,18%, indicele BET s-a depreciat cu 0,16%, iar indicele celor cinci societati financiare, BET-FI, a coborat cu 0,12%. Tranzactiile cu actiuni SIF au cumulat 14,71 milioane lei (4,38 milioane euro), si au reprezentat 47,42% din rulajul total al pietei.
Cele mai lichide titluri financiare au fost actiunile SIF Oltenia (SIF5), cu schimburi de cinci milioane lei, locul al doilea in topul lichiditatii BVB, urmate de actiunile SIF Moldova (SIF2), cu tranzactii in valoare de 2,68 milioane lei, pozitia a treia in clasamentul lichiditatii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.