Firmele de constructii din Romania nu vor mai putea sa participe la licitatii publice daca nu sunt acreditate dupa norme europene. Nici macar sa lucreze ca subcontractori
Efectul va fi disparitia constructorilor necalificati, a firmelor de apartament ale caror echipe de muncitori se formeaza peste noapte, spune presedintele Patronatului Societatilor din Constructii, Gheorghe Polizu. Acesta a declarat ca certificarea profesionala a constructorilor este necesara in scopul realizarii de constructii durabile, a protejarii vietii oamenilor, a bunurilor acestora, a societatii si a mediului inconjurator. Masura, aflata deocamdata in faza de proiect, trebuie implementata printr-un sistem care sa corespunda normelor europene. "In contextul actual, in care volumul lucrarilor a crescut foarte mult, cred ca este necesar sa ne gandim la o modalitate de a responsabiliza constructorii. Romania devine o piata atractiva nu numai pentru constructorii autohtoni, dar si pentru cei din strainatate. Investitiile publice, dar si cele din sectorul privat trebuie sa se bucure de aportul unor constructori responsabili si capabili", a precizat Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Pulice si Locuintelor (MDLPL). "O firma nou infiintata trebuie sa poata participa la licitatiile pentru atribuirea unei lucrari chiar daca nu a mai realizat o lucrare de aceeasi amploare", a explicat Borbely. Importanta este competenta profesionala.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.