La fosta uzina Daewoo s-a declansat numaratoarea inversa pana la producerea noului model Ford. Ploaie de promisiuni ieri la Craiova cu ocazia semnarii acordului de vanzare a uzinei de automobile catre compania Ford
Americanii au promis ca vor ramane pe termen lung proprietarii uzinei, iar AVAS a promis ca va monitoriza strict indeplinirea obligatiilor de catre noul proprietar.
„Aud ca acum se produc aici circa 90 de masini pe zi. Eu va spun ca veti ajunge la peste 1.000 pe zi". Anuntul primului-ministru este urmat imediat de un ropot de aplauze, zecile de muncitori prezenti aratandu-si deschis entuziasmul. „Stiu ca multi dintre dv. au mai trecut prin perioade de tranzitie la aceasta fabrica. Eu va spun ca noua tranzitie care urmeaza va fi o perioada interesanta si intensa si va fi ultima schimbare de proprietate de care veti avea nevoie".
Putina campanie electorala in „Sala viselor"
Anuntul lui John Fleming, presedintele Ford Europa, este urmat de asemenea de un ropot puternic de aplauze. „Ce de promisiuni! Bine ar fi sa fie asa", se aude o voce din multime. „Pai ar fi foarte bine sa fie asa, inseamna ca o sa muncim in trei schimburi si probabil o sa ne creasca si salariile", ne spune apoi o femeie imbracata in salopeta.
Atmosfera entuziasta din sectia Montaj final de la uzina Daewoo din Craiova a marcat practic intrarea oficiala a americanilor de la Ford ca proprietari ai uzinei.
Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu nu a scapat ocazia de a aminti ca si-a tinut "promisiunile de a aduce un mare producator auto la Craiova", dupa care i-a scos la rampa pe membrii comisiei de negociere "care au facut posibila aceasta tranzactie". Acestia sunt si membri cunoscuti ai PNL - Sebastian Vladescu, Teodor Atanasiu, Mihai Voicu.
Cu numai cateva minute inainte de ceremonia din sectia Montaj final tocmai avusese loc semnarea acordului de vanzare-cumparare dintre statul roman si compania Ford a automobile Craiova SA. Sub sloganul "Ford-Craiova un parteneriat de succes" ceremonia de semnare a avut loc intr-o sala denumita "Tream Hall" (echivalentul "Sala viselor").


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.