Localul bucurestean este singurul din sud-estul Europei care a primit o stea Michelin, cel mai important instrument de ierarhizare a restaurantelor frantuzesti
Restaurantul cu specific frantuzesc Heritage, detinut in coproprietate de 20 de manageri, in mare parte din sectorul financiar-bancar, si-a deschis joi, oficial, portile. Rezultatul unei investitii de un milion de euro, fara a lua in considerare pretul cladirii (fosta casa a lui Gheorghe Tatarascu, prim-ministru al Romaniei in perioada interbelica), restaurantul este elitist, destinat persoanelor gourmet - rafinati gastronomi. Cel putin dupa lozinca. Unul dintre actionari, Tiberiu Sandu, a recunoscut ca targetul este clasa managerilor de companii din industria bancara ori a telecomunicatiilor, oameni umblati prin lume si cunoscatori ai bucatariei frantuzesti. Fapt ce reiese si din meniu, care este scris integral in franceza, iar preturile sint destul de piperate. Dupa o scurta frunzarire a meniului am observat ca cel mai ieftin fel este o salata de 32 de lei, iar cel mai scump depaseste 300 de lei.

„Clientii care vin la noi sint, in general, din categoria upper management, cunostinte ale actionarilor ori expati. Cei mai multi vin sa discute afaceri intr-un cerc restrins ori sa se relaxeze citeva ore seara dupa o zi stresanta la birou“, a spus Sandu. Potrivit acestuia, Heritage este singurul restaurant din sud-estul Europei clasificat de Michelin (n.r. - cel mai important instrument de ierarhizare a restaurantelor frantuzesti) si a fost declarat cel mai bun restaurant din Romania inca dinainte de deschidere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.