Are senzori pentru orice fel de miscare, e dotata cu simulator de prezenta si "buton de panica"
Proprietarul ei poate porni/opri, de la distanta, iluminatul sau orice aparat electrocasnic. Aceasta este "casa inteligenta", una dintre ofertele care au facut senzatie la expozitia cu profil de automatizari, deschisa ieri, la Bucuresti.
In aceste zile (pana pe 15 septembrie), la Palatul Parlamentului se desfasoara o expozitie specializata in echipamente electrice si automatizari - IEAS 2007 - la care sunt etalate ultimele noutati din domeniul tehnologiilor inalte. Pe langa cele destinate utilizarilor industriale, au inceput sa-si faca loc si dotarile speciale pentru locuinte, astfel ca vedeta acestei editii a targului este un set de componente electrice si electronice menite sa transforme casa intr-un sistem comandabil de la distanta.
In "casa inteligenta", dotata cu astfel de echipamente, luminile se aprind in configuratia dorita de proprietar, ferestrele se inchid "singure" daca bate vantul mai puternic sau incepe ploaia, cafetiera ori masina de spalat pornesc la ore dinainte stabilite (ca si sistemele de incalzire a diverselor incaperi), iar usa garajului se deschide cu putin inainte sa vina masina.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.