Societatea va investi 45% din totalul activelor Fondului de Pensii Administrat Privat "Aripi" in instrumente cu grad de risc crescut, precum obligatiuni, instrumente ale pietei monetare, actiuni listate si titluri de participare.
Restul de 55% din valoare activelor va fi investit in instrumente cu risc scazut, cum ar fi titluri de stat emise de Ministerul Economiei si Finantelor, de state membre UE sau din spatiul economic european, titluri de stat si alte valori mobiliare emise de state terte, obligatiuni si alte valori mobiliare ale organismelor straine neguvernamentale.
"Consideram ca aceasta structura investitionala este una moderna, care va asigura unul dintre cele mai bune randamente de pe piata, pastrandu-se parametri de siguranta si stabilitate", a afirmat Ioan Vreme, directorul general al companiei Generali Fond de Pensii. Investitiile cu grad ridicat de risc vor fi realizate in proportie de 36% in valori mobiliare tranzactionate pe piete din Romania sau UE, 5% vor fi directionate catre instrumente ale pietei monetare, inclusiv conturi si depozite la banci, in timp ce 2% vor fi investite in obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritatile publice din Romania sau UE. (Oana Grecea)


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.