Consiliul director al Deutsche Lufthansa AG si cel al Swiss International Air Lines au aprobat planul de afaceri dezvoltat de cele doua companii pentru preluarea si integrarea Swiss in grupul Lufthansa. Pana in prezent s-a obtinut aprobarea a peste 80% din actionariatul Swiss. Conform legilor concurentei si pentru asigurarea drepturilor de trafic aerian, achizitia Swiss de catre Lufthansa se va realiza in mai multe etape. Actiunile Swiss vor fi detinute de o companie elvetiana nou infiintata - AirTrust.

Intr-o prima etapa, Lufthansa va achizitiona 11% din actiunile AirTrust, pentru ca apoi pachetul sa creasca la 49%. In momentul in care vor exista toate acordurile de la organele competente, Lufthansa va prelua 100% din actiunile Swiss. In luna mai, Lufthansa va lansa o oferta de preluare a actiunilor Swiss detinute de micii actionari. Pretul achizitiei pentru toate actiunile Swiss variaza intre 45 si 300 milioane de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.