Printre cheltuielile suplimentare pentru acest an luate in considerare de Ministerul Economiei i Finanelor se afl i majorarea capitalului social al CEC. Banca a mai beneficiat de o infuzie de capital i la sfaritul anului trecut, dup ce statul a refuzat singura ofert de preluare, considerat prea mic.

Ministrul economiei i finanelor, Varujan Vosganian, a declarat, ieri, c ar putea avea loc o nou majorare a capitalului CEC. Oficialul nu a precizat ins suma sau motivul pentru care banca are nevoie de suplimentarea capitalului.

Acesta a fost majorat deja o dat, la sfaritul anului trecut, cu 500 milioane lei, la 649,7 milioane lei, dup ce statul a primit o singur ofert la privatizarea instituiei de credit, de la National Bank of Greece.

Banca elen a oferit pentru preluarea CEC 560 de milioane de euro, sum considerat ins de autoriti prea mic. Guvernul a anunat astfel c banca va intra intr-un proces amplu de restructurare, urmand s fie scoas din nou la privatizare cel mai devreme peste doi ani.

Excedent de 0,9% din PIB la bugetele locale

Excedentul bugetului general consolidat s-a redus la 0,3% din PIB dup primele opt luni, comparativ cu 0,5% la sfaritul lunii iulie, a declarat, ieri, ministrul economiei i finanelor, Varujan Vosganian. Surplusul la bugetul general consolidat a fost susinut de bugetele locale, care au inregistrat in perioada amintit un excendent de 0,9% din PIB.