Dinu Patriciu a criticat decizia Guvernului in ceea ce priveste strategia energetica a Romaniei, dupa ce ieri, a fost aprobata infiintarea unei companii nationale energetice.

"Este o idee proasta. Toata productia de energie trebuie privatizata", a declarat joi, Dinu Patriciu, la conferinta internationala " 150 de ani de petrol".

Tot in cursul zilei de azi, ministrul finantelor si economiei, Varujan Vosganian, a afirmat ca, un pachet de 55% din intreaga companie va fi listat la bursa, in timp ce 20% din actiuni sunt ale Fondului Porprietatea. In cazul in care statul va detine intre 25 si 40 de procente, are posibilitatea unui anumit control pentru deciziile strategice.

Potrivit ministrului economiei, noua companie nu trebuie vazuta ca reactie a guvernului la procesul de privatizare, ci ca un proces complementar al privatizarii. In acest sens, ministrul a explicat ca, dupa listarea la bursa a societatii, actionariatul companiei va deveni majoritar privat, informeaza NewsIn.

"O astfel de companie va avea o capacitate investitionala foarte mare si un rating bun pe piata internationala, astfel ca va putea participa la proiecte internationale", a mai declarat Vosganian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.