Romania va fi vizitata de un numar-record de britanici in 2008, estimeaza insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Romaniei la Londra, Raduta Matache.

"Vom avea un numar de britanici in 2008 care probabil va fi record istoric. Foarte multe companii low cost, Skyair, Wizzair, vor avea noi zboruri spre Romania", a spus diplomatul roman intr-un interviu pentru NewsIn.
Raduta Matache este de parere ca marele aflux de turisti britnici va fi cea mai buna campanie de imagine a Romaniei. "Ceea ce vezi cu ochii tai nu se compara cu nimic din ceea ce citesti", a completat ea, cu aluzie la articolele denigratoare la adresa Romaniei si a romanilor publicate de tabloidele britanice.

Matache nu a putut preciza care este cifra turistilor britanici care vor veni in Romania, dar a spus ca exista estimari ale aeroporturilor privind numarul de calatori asteptati. "Va spun ca va fi o crestere mare si ea va incepe inca din octombrie, cand va juca Arsenal cu echipa Steaua. Si va lua bataie, va fi batuta la sange", a adaugat diplomatul razand.

Mult mai eficienta pentru a contracara campania din presa britanica de anul trecut a fost actiunea diasporei romane din Regatul Unit, care a resimtit dureros toate afirmatiile tabloidelor de la Londra despre romani. "Comunitatea romaneasca din Marea Britanie nu e mare, dar e o comunitate frumoasa, cu oameni deosebiti. Ei au resimtit foarte puternic reactia ziarelor si fiecare in organizatia lor locala a incercat sa faca ceva pentru a reactiona la campania tabloidelor. Pentru a-i arata vecinului ca Romania sa este alta", a precizat Raduta Matache.

In acest moment, exista motive de optimism, intrucat - considera diplomatul roman - exista manifestari culturale in Marea Britanie in sprijinul imaginii Romaniei, s-a deschis la Londra Institutul Cultural Roman, iar filmul romanesc "creeaza un puternic brand de tara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.