Săptămana trecută, cotația RRC a urcat cu 26,53%, valoarea tranzacționată fiind de 80,6 milioane lei. Media săptămanală a tranzacțiilor cu acțiunile Rompetrol a fost de 16,115 milioane lei, de 6,8 ori mai mare decat media de 2,36 milioane lei, inregistrată la inceputul anului.

Deși marți, cotația titlurilor a atins un maxim istoric de 0,147 lei pe acțiune, solicitarea Asociației Brokerilor către CNVM pentru investigarea tranzacțiilor din 27 august și a contractului de vanzare-cumpărare a scăzut prețul pană la 0,124 lei, consideră analiștii Prime Tranzaction. In ședința de ieri, titlurile RRC au fost suspendate de la tranzacționare, pe fondul desfășurării Adunării Generale a Acționarilor.

Compania a consemnat afaceri de 228,9 milioane de lei, cu 45,7% peste nivelul raportat in primul semestru din 2006.


PTR și VEGA, evoluții diferite


In ședința de ieri, acțiunile Rompetrol Well Services (PTR), listată pe Rasdaq, s-au depreciat cu 1,11%, pana la 1,78 lei pe un rulaj de 203.631 lei . Săptămana trecută, marți, cotația titlurilor PTR a atins un maxim istoric de 2,18 lei pe acțiune.

Compania Rompetrol SA București (VEGA), cea de-a treia companie din The Rompetrol Group listată tot pe secțiunea Rasdaq a incheiat săptămana cu schimburi de peste 4,498 milioane lei. Ieri, titlurile acesteia au incheiat in creștere cu 1,75 de procente, pană la cotația de 0,23 lei.

"Fluctuațiile acestor două companii nu au fost semnificative, mai ales că piața de astăzi a fost caracterizată de evoluții diferite. Nefiind vorba de variații foarte mari, nu cred că scăderea inregistrată de PTR este foarte importantă sau decisivă pentru evoluția ulterioară", ne-au explicat brokerii.