Dupa cresterile puternice de acum doua saptamani, in perioada recent incheiata principalii indici bursieri si-au continuat evolutiile pozitive. Indicele BET s-a apreciat cu 3,81% iar indicele societatilor de investitii financiare (BET-FI) a urcat cu 2,31%.

Comparativ cu volumele de tranzactionare inregistrate de la inceputul anului, lichiditatea saptamanii trecute a fost mai mica cu aproximativ 15%, media zilnica ajungand la 49,1 mil. RON.


Broker (BRK) a convocat Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) pentru data de 26 octombrie, principalul punct pe ordinea de zi fiind aprobarea unei noi majorari a capitalului social cu 24 mil. actiuni, reprezentand 12,5% din numarul total de titluri tinand cont si de operatiunea de majorare aflata in desfasurare. Pretul de subscriere este de 0,75 RON/actiune, pret ce include si o prima de emisiune de 0,25 RON/actiune. Pentru fidelizarea salariatilor, BRK intentioneaza sa le ofere spre subscriere angajatilor 20,8% din actiunile emise. Tot in cadrul AGA se vor dezbate necesitatea si oportunitatea splitarii valorii nominale a actiunilor. In urma participarii la licitatia cu strigare organizata de AVAS pe data de 3 iulie 2007, BRK a anuntat achizitionarea a 15,8% din capitalul social al Minesa ICPM Cluj, pentru suma 0,93 mil. RON. Transelectrica (TEL) a anuntat aprobarea realizarii statiei electrice de interconexiune de 400 kV Nadab.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.