Chiar daca vara s-a terminat si de acum inainte, timp de multe luni, ne asteptam ca temperaturile de afara sa tot scada, la bursa se pare ca urmatoarele 2-3 anotimpuri vor fi destul de fierbinti.

Din cauza numeroaselor si deja arhicunoscutelor intarzieri si tergiversari, foarte multe evenimente pozitive s-au nimerit sa fie foarte aproape de finalizare chiar in aceasta perioada. Este vorba, printre altele, de intrarea pe piata a fondurilor de pensii, tranzactionarea instrumentelor derivate pe indicii bursei, listarea pe piata a unor noi emitenti, deschiderea pietei catre casele straine de brokeraj, scaderea comisioanelor de tranzactionare, lansarea de catre fondurile de investitii a primelor produse structurate etc.

Lansarea fondurilor private de pensii inseamna doua lucruri extrem de pozitive pentru bursa si pentru comunitatea investitorilor. Primul este faptul ca, in sfarsit, in piata vom avea cativa jucatori foarte puternici, cu strategii de plasament pe termen mediu si lung care vor genera lichiditate si care, in acelasi timp, vor conferi stabilitate pietei in momente in care apare volatilitatea. Al doilea efect deosebit de pozitiv este ca, in sfarsit, romanii vor deveni pe scara larga mai bine informati cu privire la ce este si cum functioneaza un fond de investitii, care sunt riscurile si beneficiile unui astfel de plasament si care sunt diferentele intre a tine banii la banca si a-i plasa pe piata de capital prin intermediul unui astfel de fond.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.