In septembrie vor fi angajati primii manageri de inovare, de catre firmele care constata ca ceva "scartaie" in derularea activitatii si ca o schimbare poate fi adusa doar de un fel de "deus ex machina".

Salvarea poate veni acum de la cei care stapanesc managerul inovarii.
In Olanda, Finlanda, Italia, Anglia, un manager de inovare primeste peste 5.000 de euro lunar, dar in Romania aceasta profesie nu exista. A fost inregistrata de curand in Codul Ocupatiilor - COR 241941, ne spune directorul AGPITT Invent, Marioara Faighenov, consilier european pe brevete, marci si modele industriale. Firma pe care o conduce, Agentia de Proprietate Intelectuala si Transfer de Tehnologie, a primit autorizatia sa organizeze in exclusivitate, timp de patru ani, cursurile de pregatire a managerilor de inovare din firme, organizatii si administratia publica, centrala si locala. Programul de pregatire se adreseaza absolventilor facultatilor tehnice sau economice cu experienta in munca de cel putin un an.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.