Astfel, in timp ce aciunile celor mai lichide pierdeau, in medie, 0,62%, iar titlurile societilor de investiii financiare (SIF) s-au ieftinit cu 0,76%, indicele compozit al pieei a urcat cu 0,46% fa de sesiunea anterioar.

Valoarea total a tranzaciilor incheiate a fost de numai 10,07 milioane de euro (32,8 milioane de lei), la un volum de 88,05 milioane de aciuni. "Lichiditatea BVB a fost foarte slab, iar in pia s-a simit absena investitorilor mari. Este inc o perioad de concedii, i asta se simte la Burs", a declarat, pentru NewsIn, analistul Adrian Simionescu.

Titlurile BRD, din nou la pragul de 29 lei/aciune

In sectorul bancar, aciunile BRD Groupe Societe Generale (BRD) s-au remarcat, ieri, printr-o apreciere de aproape trei puncte procentuale, cursul revenind la pragul de 29,0000 lei/titlu. In acelai sector, aciunile Bncii Comerciale Carpatica (BCC) s-au scumpit cu 1,89%, pan la preul de 0,5400 lei/titlu, in timp ce aciunile Bncii Transilvania (TLV) s-au depreciat cu 0,55%. Au fost rulate 3,10 milioane de titluri TLV, propulsand emitentul pe poziia secund in topul celor mai lichide companii.