Sedinta de miercuri a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a fost dominata de tranzactiile cu actiunile Rompetrol Rafinare Constanta, care au realizat 60% din rulaj si s-au scumpit cu 10,16%, in timp ce majoritatea actiunilor listate la BVB au inregistrat deprecieri, a declarat, pentru NewsIn, analistul Adrian Lupsan.

Rompetrol Rafinare a dominat sedinta bursiera Valoarea schimburilor la Bursa de Valori Bucuresti a crescut cu 41,45% fata de sedinta anterioara, pana la 84,42 milioane lei (25,91 milioane euro). In sedinta de marti, valoarea tranzactiilor la BVB a fost de 59,68 milioane lei (18,31 milioane euro).

"Cel mai semnificativ emitent din piata a fost, miercuri, Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), care a avut o sedinta extrem de volatila din punct de vedere al cotatiei", a spus Adrian Lupsan, analist la Intercapital Invest.

"In prima parte a sedintei bursiere, pretul actiunilor rafinariei a crescut, sub presiunea la vanzare exercitata de un investitor institutional. Ulterior, cotatia titlurilor Rompetrol Rafinare a revenit catre valoarea cu care au inchis sedinta de marti, pentru ca spre sfarsitul sedintei pretul sa urce cu peste 10% fata de cel de referinta la care au inchis ziua de marti", a explicat Lupsan.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.