Importatorul pentru Romania al automobilelor Nissan, a prezentat presei intreaga gama de produse noi care vor fi puse in vanzare in acest an. Nu mai putin de 6 vehicule vor invada piata autohtona, gradat, pe parcursul anului 2005.

Spectaculozitatea evenimentului nu a stat numai in numarul impresionant de modele lansate simultan, ci, mai ales, in faptul ca doua dintre acestea sunt inca in stadiul de concept.

Ceea ce Nicolas Ianculescu, directorul general Renault Nissan Romania, numeste "revolutia SHIFT_", reprezinta de fapt noua viziune a inginerilor de la Nissan, care au transformat radical o marca despre care majoritatea romanilor stiau ca produce masini de teren intr-una care ofera cumparatorilor o gama completa de vehicule, de la micutul citadin Micra la supersportivul 350Z sau imperialul Pathfinder.

SHIFT_ este, in opinia producatorului, cuvantul care inchide in el pasiunea si angajamentul care au determinat revirimentul marcii si care ii ghideaza viitorul, acest concept sporeste forta si posibilitatile, este cu adevarat spiritul Nissan.

Prima aparitie in acest an pe piata noastra a fost Murano, model pus in vanzare cu cateva saptamani in urma si care reprezinta prima prezenta a marcii in segmentul crossover SUV.

Caracterizat drept un 4X4 urban sportiv, modelul ofera un interior spatios cu cinci locuri, performante, confort si manevrabilitate demne de o berlina de lux. Motorul puternic V6 de 3.5 litri si 234 CP isi transmite forta impresionanta catre trenul de rulare printr-o cutie automata cu transmisie cu variatie continua. Pretul CIP al acestei adevarate sculpturi in miscare este de aproximativ 37.500 de euro.

Colosul Pathfinder este solutia perfecta pentru familiile active, cei sapte ocupanti beneficiind de un interior spatios, o gama larga de echipamente si un motor Diesel de 2.5 litri si 174 CP.

Desi are dimensiuni impresionante, acest vehicul costa, gratie producerii sale in Spania, numai 27.500 euro fara taxe si va putea fi achizitionat incepand cu a doua jumatate a lunii aprilie.

Nissan 350Z, vehiculul care a uimit si atras o multime de cumparatori din Statele Unite va seduce, asa cum spunea presedintele Nissan, Carlos Ghosn, "atat ratiunea cat si simturile" romanilor.

Coupe-ul cu un aspect feroce este propulsat de un motor V6 de 3.5 litri care dezvolta o adevarata herghelie de cai putere - 280. Acest model va putea fi achizitionat in Romania cotra unei sume de aproximativ 30.000 de euro incepand din luna mai.

Varianta cabrio a lui 350Z va putea fi si ea achizitionata din aceasta vara de catre romani, avantajul acestei versiuni fiind dat de capota actionata electric care are nevoie de numai 20 de secunde pentru a gliza in portbagaj.

Primele concepte prezente la Bucuresti

Am lasat catre final doua modele pe care putini se asteptau sa le gaseasca la Bucuresti in acest inceput de primavara.

Pickup-ul Navara si Micra Coupe Cabriolet au sosit in Romania cu mult inaintea intrarii lor pe pietele din Europa. Modelele, aflate inca sub forma de concept, vor fi puse in vanzare in toamna acestui an, iar prezenta lor in tara noastra poate fi considerat un titlu de mandrie pentru importator si o dovada a importantei data de producator pietei autohtone.

Desi preturile finale ale acestor vehicule nu au fost inca stabilite cu exactitate, Viorel Eremia, brand manager Nissan a tinut sa anunte ca acestea se vor situa in jurul a 25.000 de euro, respectiv 14.000 euro.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.