Persoanele fizice care au obtinut in anul 2004 venituri supuse impozitarii globale trebuie sa depuna declaratiile de venit la administratiile financiare pina la 15 mai, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).
Contribuabilii vor primi prin posta formularele de declaratii de venit global, declaratii speciale, ghidul de completare a formularelor, precum si plicul destinat transmiterii documentelor catre Fisc. ANAF va transmite plicurile cu documente catre populatie in perioada 1-15 aprilie 2005.

In categoria celor care trebuie sa depuna declaratii de venit intra persoanele care si-au schimbat locul de munca in cursul anului trecut sau au obtinut, pe linga veniturile din salarii aferente functiei de baza si alte venituri. Contribuabilii care au avut, anul trecut, un singur loc de munca si nu au obtinut alte venituri nu sint obligati sa depuna declaratiile de venit global.

Potrivit unui ordin al Ministerului Finantelor Publice, din februarie, pentru venituri anuale de pina la 30,2 milioane de lei, contribuabilii vor plati o cota de impozit de 18%. Veniturile cuprinse intre 30,2 milioane de lei si 73 milioane de lei vor fi impozitate cu 5,436 milioane de lei si o cota de 23% pentru ceea ce depaseste 30,2 milioane de lei.

Persoanele care au obtinut venituri cuprinse intre 73 milioane de lei si 117 milioane de lei vor plati un impozit de 15,28 milioane de lei plus 28% din ceea ce depaseste 73 milioane de lei. In cazul veniturilor situate intre 117 milioane de lei si 163,5 milioane de lei, impozitul va fi de 27,6 milioane de lei si o cota de 34a pentru valoarea care depaseste 117 milioane de lei. Veniturile de peste 163,5 milioane de lei sint impozitate cu 43,41 milioane de lei, la care se adauga o cota de 40% din ceea ce depaseste 163,5 milioane de lei.

Toti contribuabilii au dreptul la o deducere personala de baza de 2,1 milioane de lei lunar, la care se aplica deduceri suplimentare daca sint inregistrate persoane in intretinere sau in alte cazuri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.