La cele mai multe banci, suma maxima ce poate fi extrasa zilnic de pe card nu depaseste 3.000 de lei. La 10 lei extrasi puteti plati pina la 4 lei comision
De la 3.000 de lei pe zi la lipsa unei limite si de la 2% plus 3,5 lei la 0,5% din suma extrasa, bancile au conditii diferite in ceea ce priveste suma maxima si respectiv comisioanele impuse pentru extragerea de numerar de pe card. Cotidianul a realizat o evidenta a conditiilor impuse de cei mai importanti cinci emitenti de carduri din Romania. BCR, BRD, Bancpost, Raiffeisen si UniCredit aduna dupa primele sase luni ale anului aproximativ 9 milioane de carduri de credit si de debit, valoare ce depaseste numarul cardurilor existente in intregul sistem la nivelul anului trecut. BCR este lider cu 2,3 milioane de carduri emise, urmata de BRD cu putin peste doua milioane si de Bancpost cu aproximativ 1,9 milioane de carduri emise. Aceste banci plus Raiffeisen au emis dupa primele sase luni ale anului aproximativ un milion de carduri noi, majoritatea de debit si cele mai multe dedicate persoanelor fizice.

Dintre cele cinci, Bancpost este singura institutie de credit care nu impune o limita maxima pentru extragerea de numerar intr-o zi. “Suma este limitata doar de disponibilul din cont si de caracteristicile fizice ale bancomatului (40 de bancnote/retragere, adica maximum 4.000 de lei/operatiune)”, ne-au spus reprezentantii bancii. La Raiffeisen poti extrage cel mult 3.000 de lei pe zi, le fel si la BCR. Ultima mai adauga faptul ca poti efectua cel mult zece tranzactii intr-o zi. La UniCredit Tiriac poti extrage maximum 1.000 de euro sau echivalent lei pentru cardurile Maestro, MasterCard Mass, Visa Electron si Visa Classic si respectiv 2.000 de euro pentru MasterCard Gold si Visa Gold.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.