Comuna clujeana Jucu de Sus a devenit un magnet pentru greii industriei mondiale, dupa anuntul investitiilor Nokia.

Tuborg isi construieste un depozit regional, iar General Motors isi negociaza viitoarea locatie a fabricii.

Prin atragerea marilor investitori, judetul Cluj are sansa sa devina un pol de dezvoltare regionala.

Comuna clujeana jucu de Sus a inceput sa resimta puternic presiunea investitorilor care doresc sa faca afaceri in apropierea parcului industrial Tetarom III, al carui principal client este concernul finlandez Nokia.
Printre companiile care au avut contacte cu autoritatile locale in incercarea de a gasi amplasamente interesante pentru viitoarele lor investitii se numara colosul american General Motors (GM). Potrivit unor surse locale, americanii de la GM au purtat discutii cu conducerea parcului industrial si s-au aratat interesati de posibilitatea construirii unei fabrici in care sa asambleze autoturisme Opel destinate pietei est-europene. Modelul este acelasi cu cel al finlandezilor de la Nokia. Acestia au anuntat ca vor aduce la Cluj componentele necesare asamblarii telefoanelor care vor fi comercializate pe pietele asiatica, est-europeana si nord-africana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.