Productia de gaze a companiei a fost mai mica din cauza presiunii ridicate din sistemul de transport. Mai mult, gazele nu au putut fi nici stocate.

Scaderea productiei de gaze anuntata de compania Petrom pentru prima jumatate a anului are drept responsabili principali companiile de stat Transgaz si Romgaz, potrivit afirmatiilor directorului executiv al Petrom, Mariana Gheorghe. In timp ce Transgaz nu poate asigura transportul cantitatilor de gaze pe care Petrom le-ar putea extrage, Romgaz nu acopera necesarul de stocare al acestora.

Productia sufera

„Scaderea productiei totale este de aproximativ 5%, dar productia de gaze este cea care a influentat aceasta cifra”, ne-a declarat Mariana Gheorghe. Directorul Petrom a spus ca productia de gaze naturale a Petrom a scazut cu 100 milioane metri cubi din cauza presiunii ridicate din sistemul de transport.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.