Pentru Germania, Romania este acum una dintre cele mai interesante locatii de investitii din Europa.

Tara noastra doreste capital german in servicii si in sectorul bancar, precum si investitii greenfield.

Firmele romanesti si germane ar putea dezvolta proiecte comune, in parcurile tehnologice.

Pentru companiile germane, Romania este acum una din cele mai interesante locatii de investitii din Europa. In opinia oamenilor de afaceri germani, tara noastra are chiar tendinta sa se transforme intr-un
"tigru", precum tarile din Asia. Mario Ohoven, directorul regional al Uniunii Federale a Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Germania, spune ca sansele de succes ale firmelor germane in Romania au crescut, dupa extinderea UE. Investitorii germani apreciaza ca Romania ar trebui sa investeasca masiv, pe termen mediu si lung, in infrastructura, tehnologii, agricultura si in turism.

Oportunitati de investitii

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a gazduit o intalnire economica romano-germana, unde s-au trecut in revista oportunitatile de investitii aparute dupa aderarea Romaniei la UE. "Romania este interesata de prezenta capitalului german. Fondurile structurale, pe care, din pacate, nu reuseste sa le absoarba, ar fi un domeniu in care ar fi necesar sa se utilizeze experienta germana, prin programe de asistenta, dar si prin realizarea de consortii in domeniul cercetarii", a apreciat Sorin Dimitriu, vicepresedintele CCIR. Intreprinzatorii germani sunt asteptati sa se implice si in zona de servicii - unde au mai ramas multe societati de privatizat -, in proiectele de mediu cu finantari europene, in domeniul energiei regenerabile sau al emisiilor de gaze.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.