Moneda europeana nu se va ntari timp ndelungat si va fi cotata la finalul acestui an cu cel mult 3,40 lei/euro, motiv pentru care economiile ar trebui sa fie pastrate n continuare n lei, au sustinut analisti economici, citati de NewsIn. Florin Ctu, director n ING Bank Romnia, a declarat ca deprecierea leului din ultimele doua saptamni „nu mai are nici o legatura cu BNR, pentru ca miscarea a fost abrupta si agresiva, fiind clar legata de ceea ce se ntmpla la nivel mondial pe piata imobiliara, cu falimente n SUA si o rearanjare a investitorilor din pietele emergente pe pietele dezvoltate“.
Pe de alta parte, economistul Florian Libocor considera ca, in continuare, „moneda de baza va ramane leul“, motiv pentru care acesta nu recomanda nimanui sa faca economii in valuta. Ciprian Dascalu, senior economist la ING Bank Romania, a declarat ca „leul se misca mai putin pe fundamente macroeconomice si mai mult pe sentimentul investitorilor fata de tarile emergente“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.