Societatea de asigurari ARDAF se afla intr-un amplu proces de reorganizare, prin care isi va muta sediul central in Bucuresti si va moderniza produsele si serviciile oferite. La inceputul anului, societatea a fost preluata de Fondul de investitii ceh PPF Investments Group, unul din liderii pietelor financiare si de asigurari din Europa Centrala si de Est si Asia.

ARDAF a subscris pe primul semestru al anului 2007 prime brute in valoare de 80,94 milioane lei (25,29 milioane euro), in usoara scadere fata de perioada similara a anului trecut. Scaderea se datoreaza faptului ca 23% din asigurarile neperformante subscrise pe parcursul anului 2006 au fost reziliate in 2007, in dorinta de a detine un portofoliu curat, chiar daca, pentru moment, s-au inregistrat o scadere a primelor brute subscrise si, implicit, o pierdere de pozitie in topul companiilor de profil. Managementul companiei estimeaza ca aceasta pierdere va fi recuperata in anul 2008, ca urmare a amplului proces de reorganizare prin care trece compania in prezent. In raport cu perioada similara a anului anterior, ARDAF a redus pierderea cu peste 56%. Asigurarile generale detin in continuare ponderea majoritara, cu o valoare a primelor subscrise de 79 milioane de lei, in timp ce asigurarile de viata detin o pondere a primelor subscrise de 1,9 milioane de lei.

In procente, asigurarile de raspundere civila auto (RCA+carte verde) detin in continuare o cota majoritara (51,57%), fiind urmate de asigurarile CASCO (27,16%), asigurarile de mijloace de transport navale (7,15%) si asigurarile de incendiu si calamitati naturale (5,98%). Dupa schimbarea actionariatului, ARDAF a devenit una dintre cele mai puternic capitalizate societati de asigurare romanesti, cu un capital social in valoare de 162.588.888,1 RON (circa 48,7 milioane de euro).

In primul semestru, ARDAF a avut ca prioritate onorarea obligatiilor asumate fata de clienti prin plata despagubirilor restante. Valoarea despagubirilor platite a fost de 76,2 milioane de lei. "Cursa pentru redobandirea credibilitatii ARDAF a inceput prin plata despagubirilor restante, prin onorarea obligatiilor asumate prin contractele de asigurare, obligatii pe care predecesorii nostri, din pacate, le-au tratat cu superficialitate si dezinteres. In prezent, actionam in directia implementarii a noi metodologii, care permit reducerea timpilor de lichidare a daunelor csimplificarea etapelor ce trebuie parcurse", a declarat Daniel Tudor, presedinte director general al ARDAF.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.