Guvernul roman spera sa ajunga la o intelegere cu Ford privind cedarea uzinei de la Craiova pana la sfarsitul lunii septembrie. Finalizarea negocierilor si semnarea contractului este preconizata pana la data de 30 a lunii viitoare, conform unui purtator de cuvant al Agentei de Valorificare a Activelor Statului.
Termenul anterior anuntat de premierul Tariceanu pentru realizarea tranzactiei a fost 1 septembrie.
Privatizarea activelor statului in Romania se desfasoara in doua etape. In prima faza entitatile interesate trebuie sa depuna un plan privind nivelul de investitii preconizate . Odata acceptate aceste oferte se trece la negocierea conditiilor financiare ale tranzactiei. Ford a inaintat deja o oferta financiara ce va fi analizata de organele abilitate in urmatoarele luni. Negocierile se poarta intre presedintele AVAS, imputernicit de primul ministru, si reprezentantii gigantului auto american.

Planul de investitii propus de Ford, in data de 16 iulie, prevede o investitie de 675 milioane euro pentru remodernizarea fostei uzine Daewoo, angajarea a aproape 7.000 de angajati si unei capacitati de productie de pana la 300.000 de unitati pe an.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.