Romanii incep sa achizitioneze mobila moderna, ceea ce se reflecta in cresterea pietei de profil
Retailerii de mobilier sunt optimisti cu privire la dezvoltarea pietei autohtone, atat in privinta volumului vanzarilor, cat si a aparitiei de noi jucatori internationali. Faptul ca romanii au inceput sa-si arunce din case mobila uzata se reflecta in cresterile anuale semnificative consemnate de piata de profil. Vanzarile de mobilier din Romania ar putea creste in acest an cu 12-16%, la circa 700 de milioane de euro, a declarat ieri Cornel Oprisan, retail manager la IKEA, cu ocazia lansarii catalogului de prezentare al companiei pe 2008. "Asteptarile de pe piata romaneasca de mobilier din acest an sunt foarte optimiste, astfel ca, dupa ce in ultimii doi ani piata a crescut cu 8%, anul acesta estimam o crestere de 12 pana la 16%, la circa 700 de milioane de euro", a aratat Oprisan.

Vanzari mai mari, noi jucatori

IKEA estimeaza pentru 2007 vanzari mai mari decat estimarile initiale, de 40 milioane de euro. "Volumul vanzarilor in Romania a depasit asteptarile", a declarat Cornel Oprisan. El a refuzat sa precizeze deocamdata valoarea exacta a vanzarilor companiei, insa a spus ca in 2008 IKEA si-ar putea deschide cel de-al doilea magazin din Romania: "Avem in vedere deschiderea unui nou magazin, pentru care luam in considerare trei regiuni geografice. Pentru inaugurarea unui magazin IKEA este nevoie de circa 12-14 luni, asa ca este posibil sa avem la sfarsitul anului viitor un al doilea magazin".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.