Electrabel intentioneaza sa construiasca o capacitate de 1.600 MW, mai mare decit doua reactoare de la Cernavoda.
Compania belgiana Electrabel, care nu este inca prezenta pe piata energetica locala, intentioneaza sa construiasca o termocentrala de 1.600 MW la Constanta, a declarat ieri agentiei MEDIAFAX Alexandru Sandulescu, directorul directiei de politici energetice din Ministerul Economiei si Finantelor. „Saptamina trecuta, Electrabel a trimis Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) o notificare prin care a anuntat ca vrea sa construiasca o termocentrala pe carbune in Portul Constanta, de 2x800 MW. Este vorba despre o investitie greenfield, iar acest lucru demonstreaza interesul marilor producatori europeni de energie pentru piata din Romania“, a afirmat oficialul MEF. Potrivit specialistilor din piata, investitia ar putea depasi doua miliarde de euro.

Termocentrala ar putea fi una dintre cele mai mari din Romania, cu o putere instalata mai mare decit a doua reactoare nucleare functionale la Centrala de la Cernavoda, de circa 700 MW fiecare. Cea mai mare termocentrala din Romania este complexul energetic Turceni, cu o capacitate instalata de 2.310 MW, potrivit datelor firmei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.