Compania McKinsey, cea mai mare companie de consultanta de management din lume, cu o prezenta importanta in Europa Centrala si de Est, va deschide, in luna octombrie, primul birou din Romania, la Bucuresti.

Cea mai mare companie de consultanta din lume isi deschide un birou in Romania Firma americana de consultanta de strategie a fost prezenta indirect pe piata locala in ultimii ani, aceasta fiind deschiderea oficiala a biroului. Potrivit unor surse Wall-Street din piata romaneasca de real-estate, cea mai mare firma de consultanta din lume a inchiriat mai multe etaje in una din cele moderne cladiri din zona Piata Revolutiei-Sala Palatului, de pe strada Dem I Dobrescu din Capitala. Chiria medie pentru aceasta cladire este de 25 mp/luna, imobilul fiind disponibil din luna octombrie a acestui an.

Niciun reprezentant al McKinsey, o companie cunoscuta ca fiind mai secretoasa in ceea ce priveste strategia de dezvoltare, nu a fost disponibil pana la inchiderea editiei de astazi a cotidianului Wall-Street.

McKinsey face parte dintr-un cerc de companii renumite precum The Boston Consulting Group care au scanat in ultimii piata locala pentru a deschide un birou local. Andrei Caramitru, fiul actorului Ion Caramitru, este cel mai important reprezentant pentru Romania al companiei McKinsey. Compania are 20 de consultanti activi pentru piata locala, desi nu a avut inca un birou aici.

In ultimii ani, compania de consultanta a furnizat pe piata romaneasca servicii de consultanta in special pentru companii din sectoarele energetic, financiar, telecomunicatii, farmaceutic si retail.

Pana acum, gigantul mondial McKinsey a lucrat pe proiecte mari in bankingul din Romania. Compania a acordat consultanta la trei din primele cinci banci din sistem, in domenii cum ar fi implementarea unor sisteme noi de management al informatiei sau ameliorarea proceselor de vanzare. Mai mult, a oferit consultanta unor importante institutii europene in procesul de privatizare a BCR (consultantul Millennium) si CEC.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.