Piata avocaturii de business din Romania va creste cu 15-20% in acest an.

Avocatura de afaceri va fi marcata in primul an de prezenta in Uniunea Europeana de intensificarea concurentei prin intrarea unor firme internationale in Romania si de cresterea numarului de tranzactii, spun reprezentantii firmelor de profil.

„Apreciez ca piata isi va continua ritmul alert de dezvoltare cu aproximativ 15-20% in acest an, o data cu cresterea gradului de complexitate a proiectelor si tranzactiilor, cu atit mai mult cu cit piata de fuziuni si achizitii va depasi, dupa spusele analistilor, 2,5 miliarde de euro. Tranzactiile imobiliare si finantarile vor contribui semnificativ la aceasta crestere“, a declarat agentiei MEDIAFAX Ion Nestor, partener coordonator la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Acesta a adaugat ca piata avocaturii era estimata anul trecut la 130-150 de milioane de euro, in timp ce nivelul anticipat pentru acest an este de 150-170 de milioane de euro. Florian Nitu, avocat asociat coordonator in cadrul Popovici&Asociatii, estimeaza o piata de peste 200 de milioane de euro anual, fara a lua in considerare activitatile de reorganizare sau de lichidare si auditul financiar-contabil. Stefan Damian, deputy managing partner la Tuca, Zbarcea&Asociatii, prognozeaza de asemenea ca avocatura de business va depasi in acest an 200 de milioane de euro.

Domeniile cele mai dinamice pentru avocatura de business vor continua sa fie reprezentate de tranzactii imobiliare, fuziuni si achizitii, afaceri bancare si finantare de proiecte. „Estimam ca urmatorii doi-trei ani vor fi in continuare interesanti pe segmentul fuziuni-achizitii, iar tranzactiile imobiliare se vor sofistica. In acest moment, aceste doua domenii sint cele mai profitabile“, sustine Alexandru Retevoescu, partener in cadrul firmei Radu Taracila Padurari Retevoescu. La aceste domenii se adauga activitatile privind litigiile si arbitrajele comerciale, parteneriatele public-private si infrastructura. Totodata, tranzactiile pe piata de capital vor deveni din ce in ce mai complexe, iar consultanta juridica se va axa si pe alte segmente, precum fonduri de pensii sau asigurari. „Concurenta din piata avocaturii se va intensifica puternic in doua directii: pentru atragerea clientilor mari, de talie globala, si pentru atragerea si pastrarea avocatilor buni“, considera reprezentantii Badea Clifford Chance.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.