In ultima perioada, preturile fluctueaza amplu, cu numeroase schimbari de directie de la o zi la alta. Influenta burselor externe a fost majora in ultimele saptamani.

Cu toate ca am avut raportari financiare foarte bune pe cele doua banci, optimismul s-a manifestat doar conjunctural in sedintele de tranzactionare din imediata vecinatate a datelor de raportare fara sa declanseze trenduri vizibile pe termen mai indelungat.

Practic, pare ca in acest moment pentru investitori conteaza mai mult conjunctura burselor externe decat evenimentele interne si raportarile de profit ale companiilor locale tranzactionate pe piata de capital. Doar asa se explica scaderea de joi a bursei pentru ca pe plan intern nu au existat nici un fel de informatii cu caracter negativ care sa fi condus la o tendinta descendenta a cotatiilor.

Singura motivatie a scaderii pare a fi panica manifestata in jurul pranzului pe bursele europene legata de o posibila criza de lichiditate generata de expunerile institutiilor financiare europene pe segmentul "subprime" al pietei americane. Aceasta a condus la scaderi importante ale cotatiilor bursiere ale principalelor banci din zona europeana si ca atare indicii s-au depreciat la randul lor destul de mult.