Cartierul chinezesc s-ar putea intinde pe 40 de hectare unde se vor construi blocuri, cladiri de birouri si centre comerciale.

Cotidianul va prezinta macheta complexului destinat comunitatii de chinezi din Bucuresti

Grupul Niro, detinut de omul de afaceri Nicolae Dumitru, va dezvolta in zona comunei Dobroesti din estul Bucurestiului un cartier chinezesc similar China Town-urilor din metropolele lumii. Proiectul estimat initial a se intinde pe 30 ha ar putea fi extins cu inca 10 ha daca standurile detinute de companie in cadrul complexului Europa (numele generic sub care bucurestenii denumesc standurile de la marginea Bucurestiului, desi denumirea nu apartine grupului de firme Niro) vor fi demolate din toamna.

Proiectul initial China Town contine trei zone distincte: una comerciala, deja realizata, compusa din complexurile Dragonul Rosu, una de afaceri - China Business Center si una rezidentiala - 12 blocuri de locuinte cu 600 de apartamente. Cartierul va beneficia de o gradinita, locuri de parcare, restaurante, hotel, mall, precum si de un spatiu expozitional de 100.000 mp in cadrul China Business Center, unde vor functiona misiuni economice chineze si europene, Camera de Comert bilaterala, precum si mai multe companii din China.

Pentru cele 10 ha unde se afla inca tarabe nu exista nici un proiect pe hirtie, insa este posibil a se realiza o extensie a China Town. “Avem deja realizate zona comerciala reprezentata de Dragonii Rosii si doua blocuri de locuinte. Finalizarea China Town este preconizata a se realiza in 2013. Daca primaria, in urma unei sentinte judecatoresti, va decide ca trebuie demolate standurile, ne vom conforma”, a declarat pentru Cotidianul Ion Badea, director de imagine Niro Grup. In prezent, pe respectivul teren se gasesc sute de standuri insalubre care nu indeplinesc conditiile de mediu cerute prin lege. In luna aprilie a acestui an, pe adresa firmei si a proprietarilor fiecarei tarabe s-a primit o somatie prin care Primaria Sectorului 2 cerea in termen de sase luni indeplinirea conditiilor de mediu pentru standurile detinute. In caz contrar, primaria avea sa solicite darimarea tarabelor.

Reprezentantii Primariei Sectorului 2 ne-au spus ca demolarea standurilor este de datoria proprietarului. Daca acesta nu va lua masurile de rigoare in baza unei sentinte judecatoresti, primaria va efectua demolarea. In acest timp, proprietarul terenului si al unei parti din standuri, grupul Niro, asteapta sa vada ce se va intimpla dupa 31 octombrie si spune ca se va supune hotaririi instantei, oricare ar fi aceasta. “Dupa ce am primit somatia de la primarie, i-am constrins la rindul nostru pe comercianti sa intre in legalitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.