Valoarea totala a depozitelor bancare detinute de persoanele fizice a urcat, in luna mai a acestui an, la aproape 10,9 miliarde de euro, cu circa 500 milioane de euro peste nivelul inregistrat in luna precedenta. In plus, comparativ cu perioada similara din 2006, soldul total al depozitelor s-a majorat cu circa patru miliarde de euro. Economiile populatiei sunt totusi printre cele mai reduse din Europa.
Cele mai recente date publicate de Eurostat arata faptul ca economiile romanilor reprezinta numai un procent din soldul inregistrat la nivelul intregii Uniuni Europene. Asta pentru ca, raportat la numarul total al populatiei, valoarea medie a unui depozit nu depaseste 520 euro.

Pe de alta parte, in state precum Polonia, indicatorul a depasit 1.300 euro, iar in tarile cu economii dezvoltate, depozitul mediu al unei persoane este de cel putin trei ori mai mare decat nivelul inregistrat in Europa Centrala. Totusi, spre deosebire de statele dezvoltate, ponderea depozitelor bancare in totalul averii financiare a populatiei este de doua ori mai mare (aproximativ 55%).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.