Deputatii au aprobat, in sedinta de luni, termenul de 30 noiembrie ca data pana la care proprietarii de autoturisme mai vechi de 12 ani pot primi 30 de milioane de lei in schimbul masinii, dar au impus un plafon de 450 de miliarde pentru intreg programul de stimulare a parcului national auto. Raportul asupra proiectului de Lege pentru aprobarea OU 99/2004 privind instituirea Programului de stimulare a innoirii parcului national auto, aprobat de Camera, stabileste o definitie a termenului de "masina uzata", dar si o data-limita de aplicare a proiectului.

Astfel, potrivit noii ordonante, "autoturism uzat" este orice autoturism inmatriculat in Romania, cu o vechime mai mare sau egala cu 12 ani de la data primei inmatriculari, care contine cumulativ urmatoarele componente esentiale: motorul, transmisia, trenul de rulare, caroseria, sasiul, precum si echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivului catalizator, daca acestea au fost prevazute de fabricatie. Programul de innoire a parcului national auto nu se mai aplica pana la 1 iulie, ci pana la 30 noiembrie 2005.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.